Super Junior

suju1

Pasti banYak yang bingung kaN sama siaPa aja sih personil SuperJunior??? Mungkin kebanyakan dari Lu semua pada kenaLnya sama Choi Si Won saLah satu pemeRan di seRiaL 18 vs 29 dan Spring Waltz…

SuperJunior merupakan salah satu K-pop boyband yang beranggotakan 13 personil. Pada saat debut single pertama mereka di tanggal 5 Nov 2005, mereka hanya beranggotakan 12 orang.

Ke-12 personil itu yaitu (diurutkan dari tertua hingga termuda): LeeTeuk (the leader), Heechul, Hankyung, YehSung, KangIn, SinDong, SungMin, EunHyuk, DongHae, Chi Si Won, RyeoWook, dan Kibum.

Kesebelas personil tersebut adalah orang Korea asli, dan satu personilnya, Hangkyung berasal dari Cina yang direkrut melalui audisi yang diadakan di Cina oleh SM Entertainment pada tahun 2001. Kebanyakan dari personil tersebut sudah punya nama dalam dunia entertainment melalui akting, VJ-ing, dan modelling, sebelum debut SuperJunior.

Pada tanggal 23 Mei 2006, SM Entertainment mengumumkan adanya personil baru SuperJunior, Cho KyuHyun, dan menjadikan mereka ber-13 seperti sekarang ini.

Nah, biaR nggak bingung, nih gw kasih profile mereka satu-satu beserta pic nya…..

Member profiles
Lee Teuk

eeteukiiee[1]
• Real Name: Park Jung Su
• Religion : Christian
• Birthday : July 01, 1983
• Height: 178 cm
• Weight: 59 kg
• Blood Type: A
• Casting: Starlight Casting System 2000
• First Appearance: 2000 MBC “All About Eve”
• Trivia: Is the leader and the oldest of Super Junior. He was the first member of Super Junior that was accepted into SM Entertainment.

Hee Chul

2009
• Nickname: Cinderella
• Birthday: July 10, 1983
• Religion: atheist/agnostic[2]
• Height: 179 cm
• Weight: 60 kg
• Blood Type: AB
• Hobbies: poetry, drawing comics, computer games, eating alot
• Trivia: He is currently a sophomore at Sangji Yongseo College.
• Other: older brother of Kim Bo Mi (ex-M.I.L.K)

Han Kyung

hankyung
• Birthday: February 9, 1984
• Height: 181 cm
• Religion : Atheist
• Weight: 66 kg
• Blood Type: B
• Hobbies: martial arts, dancing, Chinese traditional dancing, ballet
• First Appearance: May 2005, Fashion Show F/W general idea by Bum Suk
• Trivia: He lives in a dorm with Heechul and Kibum separate from the other members. His idol is Andy Lau; he also admires Lee-Hom Wang and Jang Donggun.

Ye Sung

Yesung 3
• Real Name: Kim Jong Woon
• Religion : Catholic
• Birthday: August 24, 1984
• Height: 178 cm
• Weight: 64 kg
• Blood Type: AB
• Casting: Starlight Casting System 2001
• First Appearance: November 1999, Chunan Gayoje Gold Statue

Kang In

kangin suju
• Real Name: Kim Young Woon
• Religion : Atheist
• Nickname: Raccoon
• Birthday: January 17, 1985
• Height: 180 cm
• Weight: 70 kg
• Blood Type: O
• Casting: 4th SM Youth Best Selection Best Outward Appearance 1st place 2002
• First Appearance: May 2002, SBS “A Man And A Woman”
• Trivia Fact: He MC’s for “M!Countdown” with bandmates Eeteuk and Shindong. He celebrated his 100th day as a DJ in mid-June, 2006. He currently DJ’s for “Chunbangjichuk Radio” where Super Junior members often visit as guests.

Shin Dong

shindong suju
• Real Name: Shin Dong Hee
• Religion : Christian
• Birthday: September 28, 1985
• Height: 178 cm
• Weight: 90 kg
• Blood Type: O
• Casting: 9th SM Youth Best Selection Best Comedian 1st place, Wholeness Compensation 2005
• First Appearance: July 2002, Goyangsi Yout Dance Part Daesang/Compensation
• Trivia Fact: MC’s for “M!Countdown” with Kangin and Eeteuk. He mixes the songs and choreographs for most of the Super Junior dances.

Sung Min

sungmin suju
• Full Name: Lee Sung Min
• Religion : Christian
• Nickname: Sweet Pumpkin
• Birthday: January 01, 1986
• Height: 175 cm
• Weight: 57 kg
• Blood Type: A
• Casting: 1st SM Youth Best Selection Best Outward Appearance 1st place 2001
• First Appearance: 2002 Survival Audition HeeJun vs. KangTa Battle of the Century
• Trivia: His love for Sweet Pumpkins earned him his nickname. He started martial arts in high school and taught himself how to do nunchucks. Before the debut of TVXQ and Super Junior, Sungmin, Eunhyuk, and Xiah Junsu of TVXQ were meant to be in a R&B group called “Daeneb” (pronunciation), but it fell through.

Eun Hyuk

eunhyuk suju
• Real Name: Lee Hyuk Jae
• Religion : Christian
• Nickname: Monkey
• Birthday: April 04, 1986
• Height: 175 cm
• Weight: 57 kg
• Blood Type: O
• Casting: Starlight Casting System 2000
• First Appearance: 2000 Goyangsi Youth Dance Business Contest Gold Statue
• Trivia: Due to the fact that his real name was the same as a very established and famous Korean comedian, SM Entertainment issued him a stage name. He is a very close friend with Kim Junsu from DBSK and went to the same elementary, middle school together.

Dong Hae

Donghae super-junior
• Full Name: Lee Dong Hae
• Religion : Christian
• Nickname: Pinocchio ;Fishie
• Birthdate: October 15, 1986
• Height: 177 cm
• Weight: 58 kg
• Blood Type: A
• Casting: 3rd SM Youth Best Selection Best Outward Appearance 1st place, Wholeness Compensation 2001
• First Appearance: November 2005, SBS “Shin DongYop’s There is There Isn’t” panel
• Triva: He is close friends with U-Know Yunho of TVXQ. His father, who he hadn’t seen for two years due to his training as a singer, passed away on August 8, 2006 due to chronic illness. He was put into a five member group with Leeteuk before the debut of Super Junior, but it fell through. Some of the names for that group were “OK”, “Smile”, and “Pricor”.

Si Won

si-won-super-junior
• Religion : Christianity
• Nickname: Simba
• Birthday: February 10, 1987
• Height: 183 cm
• Weight: 65 kg
• Blood Type: B
• Hobbies: singing, dancing, watching movies, Taekwondo, Chinese (language), playing drums(Recently (9/3/06) Si-won performed with another SM Group, The TRAX on SBS Inki-gayo as the drummer since their drummer and letter in their group Rose(R) left the group.)

Ryeo Wook

ryeowook suju
• Full Name: Kim Ryeo Wook
• Religion : Christian
• Birthday: June 21, 1987
• Height: 173 cm
• Weight: 58 kg
• Blood Type: O
• Casting: CMB Youth ChinChin Festival Popular Reward 2004
• First Appearance: June 2004, MBC “Starry Night” Contest 1st Place

Ki Bum

kibum suju
• Full Name: Kim Ki Bum
• Religion : Christian
• Nickname: Snow White
• Birthday: August 21, 1987
• Height: 179 cm
• Weight: 58 kg
• Blood Type: A
• Casting: Starlight Casting System 2002
• First Appearance: April 2004, KBS “April Kiss” TV Series
• Trivia Fact: Kibum lived in the United States for five years and attended Santa Monica High School in California. He also has an IQ of 138 (Happy Sunday Heroine 6 on 7/2/06)

Kyu Hyun

kyuhyun suju
• Full Name: Cho Kyu Hyun
• Religion : Christian
• Birthday: February 03, 1988
• Height: 180 cm
• Weight: 68 kg
• Blood Type: A
• Casting: Chin Chin Singing Competition, 3rd place
• First Appearance: “New Single Jacket Photoshoot” (news on television)
• Trivia Fact: He was added to Super Junior right before their 200th day Anniversary. He was discovered at a Chin Chin Singing Competition and featured in the video of a remake of TVXQ’s song “Hi Ya Ya” with other Chin Chin idols. He is currently a Modern Music major at Kyunghee University.
Discography

Subgroups

Super Junior K.R.Y

KRY

Super Junior – K.R.Y. adalah trio yang terdiri dari member Super Junior, yaitu, Kyuhyun, Ryeowook, dan Yesung.

Mereka berpartisipasi dalam OST Hyena dengan total 3 buah lagu, dan salah satunya termasuk dalam lagu utama.

Trio ini adalah merupakan salah satu strategi. SM Entertainment untuk tidak membatasi kegiatan. Super Junior; tujuannya adalah untuk menunjukkan bahwa Super Junior bisa menyanyikan berbagai macam genre musik.

Super Junior T

SUJU T

Pada awal 2007, subgroup lainnya dibentuk.

Super Junior T terdiri atas Eeteuk, Heechul, Kangin, Shindong,Sungmin, dan Eunhyuk. Huruf T pada

Super Junior T berarti trot. Tujuan Super Junior T adalah untuk membuka mata para anak muda Korea dengan menyanyikan lagu trot yang telah disesuaikan dengan genre anak muda saat ini dan juga untuk membuka mata publik bahwa mereka bukan hanya group pop untuk anak muda.

Mereka merilis single pertama mereka, Rokkugeo, yang berarti “backwards”, di radio-radio pada tanggal 27 February 2007. Single tersebut kemudian sukses. Super Junior T melakukan penampilan pertama mereka di SBS inkigayo dengan penyanyi trot Bang Shil Yi dan menyanyikan lagu hitnya Chut Cha

Super Junior M

suju-M

Atau sering disebut SJ-M. Merupakan subunit ketiga di dalam industri musik Cina yang memiliki anggota dari Korea dan Cinaa dari Super Junior. Mereka merupakan grup musik internasional pertam. Mereka juga merupakan grup pertama yang diproduksi oleh organisasi Korea CT (Korea Culture Technology) dan dibentuk dengan strategi pemasaran yang komprehensif. Super Junior-M terdiri dari Hangeng, Donghae, Shiwon, Ryeowook, Kyuhyun, dan dua anggota baru yaitu, Henry dan Zhou Mi.

Super Junior H

SUJU H

SUJU H

SJ-H merupakan subgrup keempat yang dibentuk oleh SM. Mereka terdiri atas Sungmin, Shindong, Yesung, Kangin, Eunhyuk, Eeteuk. Mini album mereka akan keluar di awal bulan juni ini. Dengan track andalan sebuah dance song yang berjudul “Cooking? Cooking!”. Lagu tersebut berkisah tentang pemuda yang menemukan hal-hal menarik saat dia memikirkan masakan untuk kekasihnya.

23 Balasan ke Super Junior

  1. Ninsung_lau berkata:

    Wew, suju!!!
    Hhohoi…

  2. Ninsung_lau berkata:

    Yesung!!!
    OOooooooh…

  3. Euncha berkata:

    Gw tw suju dh dri 2005 tp wkt it mrk msh trlht lugu gt jd g trlu merhati’n tp stlh gw sdri dthun 2007 trnxta mrk kumpulan c0w2 cakeep ya ampyun pa lg slingkuhanku donghæ ya ampyun dy it cutee bgt ya. . .Za kn !
    Awas!Lo g?Hahaha
    *maksa Com*

  4. Sarah Hanna berkata:

    Huaaaa…….walau baru ngefans sama Suju tapi tetep aja…..bilang mereka keren….
    Whuaaa I love Yesung Oppa….

  5. Chrisna berkata:

    bikin resensi btw album sorry, sorry donk
    hehehehehe

    secara disiti KRY banget…
    yesung, mkn bagus suaranya
    tmbh cinta sm suara’y

  6. gracely berkata:

    I like Suju….(Super Junior)
    But from 15 people(with Henry with Zhou mi)
    I like Sung Min dan Ki Bum I fans with you
    I Love you all…

  7. yoora berkata:

    eheheheh SUJU emang keren buat sungmin saranghaeyoooo ^_^

  8. selly larasati berkata:

    iihhh ..
    kren bangt :*

  9. chae berkata:

    ni hao
    ni hao ma….

    ko,,
    congratulation brothers…
    your songs to be the best…

    don’t forget pray to your god
    b’cause not GOD,, you wont do the best..
    goD bLess U

    OK”

  10. tra berkata:

    sangat lucu…….aku suka kyuhyunnya…soalnya,mkanya paling manis kaya gula!!

  11. Devi berkata:

    suju kereennnnnn…..
    ngefans berat ama suju……

  12. nymphaden berkata:

    info suju nya keren sist

  13. Afrin berkata:

    I LUPH YOU SUJU!!!!!
    Yesungnya keren ABIZZZZ…
    I love They are..
    Thank’s Yesung,Donghae,Reowook, and Heechul..
    ..^_^..v

  14. aida berkata:

    i love suju,,,,i like si won so much,,huhu

  15. sitti donghea berkata:

    duh…………. imoet2,,, bgtz ciy………….??

  16. kim al ea berkata:

    kamsahamnida, aishiteru….suju……
    sarangeo………………..^^moreover ki bum,lupH U fulL

  17. Phiphin (Kevin) berkata:

    Wowww ~
    They so cool ..
    I like them ..

  18. ^now_you^ berkata:

    iiiiiiih… keren- keren banet,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, muach~

  19. cintia berkata:

    wah aq mau bilang apa ya… n tanya apa ya….
    @hangeng : kpn pulang jakarta….
    Tq

  20. love berkata:

    kyu hyun is the best…

  21. andyn berkata:

    kalau bole drama asia yang di perankan si won di keluarin donk

  22. Cho Shasha-bum berkata:

    Waww……..keren bgd Suju….
    loph u always….!!
    terutama buat Kyuhyun and kibum yg imut and cool…!
    Pokoknya Kren,TOP….!
    >w<……!!!!!!

  23. Ela berkata:

    Aduh, siwon cakep bgt dech . .
    Love U, pko’y =)

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s